Indstråling fra 5G

20. juli 2020

Nyheder

Hvis man siden starten af uge 27 har oplevet problemer med en række kanaler i pakke 3, skyldes dette med stor sandsynlighed indstråling fra det nye 5G mobilnet.

YouSee (sammen med Ericsson) er pt i gang med at bygge det nye 5G netværk i Danmark. Dette net sender på de samme frekvenser som 10 stk af vores pakke 3 kanaler ligger på. Hvis man har en installation der ikke er HF-tæt – dvs hvor luftbårne signaler kan trænge ind i ledningsnettet – vil man opleve at disse kanaler enten pixelerer meget kraftigt, hakker i lyd og billede, eller slet ikke kan ses – dvs ganske enkelt sort skærm.

5G nettet “tændes” først rigtigt til september, men grunden til at vi får problemet allerede nu, er at man kører test rundt omkring i landet. Så signalerne er altså allerede i luften nu, og dermed har vi balladen.

De berørte TV-kanaler er følgende:
TV3 Sport1, Esports-TV, Eurosport 1+2, MTV, Investigation Discovery, Disney XD, Nick Jr, National Geographic Wild og VH1.

Løsningen?
Der skal en tekniker ud og gå installationen igennem. Alle komponenter – dvs kabler, stik, samlinger, fordelere, forstærkere osv – kan være utætte. Det er kun teknikeren der kan finde de svage led. Man kan ikke selv se det, og man kan ikke gætte sig til det.
Teknikeren finder ud af hvor “hullerne” er, og kan udbedre tingene.

Hvem betaler?
Det gør kunden. Alt fra skabet hvor éns stikledning er tilsluttet og videre ind i huset er kundens ejendom og ansvar.
Hvis teknikeren skulle konstatere dårligt signal foran tilslutningen (dvs i foreningens net), så bliver det selvfølgelig ordnet uden omkostninger for kunden.

Der er postet nogle opslag omkring problemet på foreningens facebook side, for de der har mulighed for at følge med dér.
https://www.facebook.com/groups/Taulovnet